Food paindemie


Recepten take away & delivery

RESTAURANT BREDA

BEREIDINGSWIJZE

BREDA

Bedankt voor uw bestelling! Klik op uw menu voor de bereidingswijze:

 

Benieuwd hoe onze chef de gerechten opmaakt? Bekijk dan de highlight op onze Instagram pagina.

RESTAURANT MARIS PIPER

BEREIDINGSWIJZE

MARIS PIPER

Bedankt voor uw bestelling!

Klik op uw menu voor de bereidingswijze:

 

MENU'S

VIDEO'S

 

Bekijkt u liever video's van de gerechten? Klik op deze link: Video's op YouTube

 

 

 


Take Away & Delivery

In deze roerige tijden hebben wij verschillende

take away en bezorgingsconcepten, zodat u thuis tóch kunt genieten van onze keukens!

Catering

Culinaire catering op locatie

Bent u als loyale gast van onze restaurants op zoek naar een culinaire catering op locatie van professionele chefs? Wij bieden een geheel verzorgde catering voor elke gelegenheid. Bekijk hier onze standaard catering menu’s of neem contact met ons op om een menu op maat samen te stellen.

 

De catering menu's zijn geïnspireerd op de gerechten van onze restaurants: Restaurant Klein BREDA, Restaurant BREDA en Restaurant Maris Piper.

CATERING MENU

Iets te vieren

Heeft u iets te vieren, maar wilt u liever niet zelf de gerechten bereiden? Wij bieden een geheel verzorgde culinaire catering op locatie. Of het gaat om een intiem privédiner voor uw verjaardag, een gezellige werkborrel met hapjes, een feestelijke babyshower met lunch of een grootschalige bruiloft in Nederland of het buitenland, samen met onze professionele team zorgen we voor een perfecte catering op locatie.

U kunt contact opnemen met ons voor meer informatie:

NEEM CONTACT OP

Catering op locatie

Met Freek van Noortwijk

Wilt u iets speciaals aan uw catering op locatie toevoegen? Ons team bestaat uit professionele chefs en maîtres, maar het is mogelijk om uw event net dat beetje extra te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld de eigenaar en chef Freek van Noortwijk laten koken op uw event of de sommelier de wijnen laten toe lichten. Neem contact met ons op om uw wensen voor de catering te bespreken.

Privé diner
Met Freek van Noortwijk

Wilt u een intiem privédiner organiseren? Wij kunnen één van onze chef - ook eigenaar Freek - bij uw thuis een prachtig menu laten koken voor lunch en diner. U kiest het aantal gangen en wij stellen een uitgebreid menu voor u samen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ons Chef's Table menu van Maris Piper ( 11-gangen) te serveren aan uw gasten.


Guillaume de beer Johanneke van Iwaarden Freek van Noortwijk BREDA Amsterdam

Take Away & Delivery OUD

Bestel Píta Falafel en Kebab nu via UberEats!

Píta Falafel & Kebab

Openingstijden:

Píta Foodhallen
Wo t/m Zo | 12:00 - 21:00
Via UberEats

Tomaten consommé (coming soon)

Tomaten consommé (coming soon)


Makreel (coming soon)

Makreel (coming soon)


Tomaten consommé

Tomaten consommé
Met rugspek van Bonte Bentheimer

“Doe je ogen dicht, proef en denk aan houtovens, zoetzuur, umami, pittig, lardo, boterzachtheid. Dit is BREDA op een bord.”

Materialen:
Blender, fijne zeef, paseerdoek, crème brûléebrander.

Consommé

Ingrediënten:

  • 10 rijpe Hollandse tomaten
  • 50 g tomatenpuree
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 250 g frito
  • ½ bos basilicum
  • 5 takjes oregano
  • 5 g witte peper
  • 2 liter krachtige groentenbouillon
  • 6 eiwitten
  • 100 ml sushi seasoning (Uchibori)

Garnituur:

100 g rugspek van Bonte Bentheimer

Mix alle Ingrediënten (behalve de bouillon, eiwitten en sushi seasoning) in de blender. Doe dit kort, zodat de massa niet helemaal glad wordt. Doe deze vervolgens in een kookpan. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, laat dit een halfuur zachtjes koken en giet door een fijne zeef. Bewaar zowel de bouillon als de gezeefde tomatenpulp en laat apart van elkaar afkoelen.

Clarifieer de bouillon door de tomatenpulp met de eiwitten te mixen in de blender en schenk over in een kookpan. Giet de koude bouillon hier voorzichtig op en laat 10 minuten staan zodat alle vaste delen naar de bodem zakken. Breng vervolgens op een middelhoog vuur aan de kook zonder te roeren, tot zich een vaste koek heeft gevormd aan de oppervlakte van de pan. Schep deze koek eraf en zeef de bouillon door een passeerdoek. Voeg de sushi seasoning toe en maak op smaak met peper en zout.

Snijd de rugsprek in blokjes van 1 cm3 en blaker deze met de crème brûlée brander tot ze licht verbrand zijn. Bewaar het gesmolten vet apart om mee te garneren. Serveer zowel de spekjes als het vet warm.

Afwerking

Serveer de bouillon in diepe kommen en maak af met een kleine eetlepel gebrand rugspek en een theelepel gesmolten spekvet.

Wijntip

Auxerrois van Wijnhoeve De Kleine Schorre in Zeeland. Witte wijn van een van de bekenste wijngaarden uit Nederland.